gourmand belgian için ürünler (44)

Château Le Bruilleau

Château Le Bruilleau

Yorum Château Le Bruilleau, dört nesildir aile mülkü olan bir mülk olup, Nadine ve Serge Bedicheau tarafından yönetilmektedir. Şaraplık arazisi, Bordeaux bölgesindeki Pessac-Léognan appellasyonunda, 2 hektar beyaz üzüm ile birlikte on hektardan fazla bağa sahiptir. Château Le Bruilleau'da, hasatlar elle yapılmakta ve tüm bağlar en iyi bakımlardan faydalanmaktadır. Şarapların olgunlaşma süresi en az 12 aydır. Pessac-Léognan appellasyonundaki büyük mülkler arasında küçük bir işletme olan Château Le Bruilleau şarapları, kaliteleri nedeniyle basın tarafından düzenli olarak ödüllendirilmektedir. Tadım Olgun kırmızı ve siyah meyvelerin güçlü aroması, deri ve sedir notaları ile dolgun bir burun, belirgin ve iyi yerleşmiş tanenler ile güzel bir uzunluk sunmaktadır. Duruşu var. Üzümler: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%) Üretici: Saint-Médard-d'Eyran (33650) Bédicheau Ailesi Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı karton - 2018
Château Giscours

Château Giscours

Yorum Güzel Garonne topraklarında ideal bir konumda bulunan Margaux Cru Classé, 100 hektarlık bir bağa sahiptir: %60 Cabernet Sauvignon, %32 Merlot ve ek olarak Cabernet Franc ve Petit Verdot. 1995 yılından beri Albada Jelgersma ailesi tarafından yönetilen mülk, Alexander van Beek'in dinamizmi sayesinde mükemmellik arayışını sürdürmektedir. Tadım Château Giscours, güzel bir nar çiçeği rengiyle kendini gösteriyor. Bu şarap, hafif bir burunla, orman altı ve kırmızı meyve notaları barındırıyor. Ağızda da bu siyah frenk üzümü ve kiraz aromalarını buluyoruz. Dengeli, ilginç bir potansiyele sahip, güzel bir yapıya ve karakterli tanenlere sahip. Üzümler: Cabernet Sauvignon (%65), Merlot (%35) Üretici: Albada Jelgersma Ailesi, Labarde (33460) Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı ahşap kasa - 2013
Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Crémant De Bourgogne Exception Brut Intense

Parlak renk, soluk altın. Bisküvi, olgun çekirdekli meyveler ile beyaz çiçekler ve tatlı badem notaları. Saf, derin, damak mineral yapıda ve dikkate değer bir uzunluğa sahip.
Burgonya Chardonnay

Burgonya Chardonnay

Kristal rengi. Narenciye, beyaz etli meyveler (armut) ve çekirdekli meyveler (şarap şeftalisi), beyaz çiçekler (alıç) aromaları. Çiçeksi ve meyvemsi, damak yuvarlak ve sulu, canlı bir bitişle.
Burgonya Côte Chalonnaise

Burgonya Côte Chalonnaise

Le Pinot Noir, bu şarap için yetiştirilen tek üzüm çeşididir. Bağlar, Buxy ile Saint Gengoux le National arasında yer almakta olup genellikle yamaçların ortasında bulunmaktadır. Topraklar sığ ve havadar olup, oldukça taşlıdır; bu da Pinot Noir için idealdir. Yaz mevsiminde, taşlar ısıyı tutar ve bunu bağa geri verir. Bu taşlar, üzümlerin olgunlaşmasını hızlandırır. Üzümleri, Côte Chalonnaise'in kalsiyum açısından zengin, kil ve kireçli topraklarından gelmektedir. Eğimler hafif ve doğu-güneydoğuya yöneliktir. Yetiştirme Şarap yapımı, öncelikle paslanmaz çelik tanklarda başlar, ardından meşe fıçılarda devam eder. Fıçıda kalma süresi, yıllara göre değişiklik göstermektedir. Şarabın Karakteri Güzel, net bir kırmızı renge sahip, yakut tonlarıyla açılan burun, Pinot Noir'ın tipik kırmızı meyveleri (karadut, vişne, frenk üzümü) ile dumanlı, humuslu ve bazen hayvansal notalar sunar. Zengin ve karmaşık bir yapıya sahip olan şarabın dokusu, yumuşak ve zarif tanenler üzerinde sağlamdır. Güzel bir denge. Yemek ve Şarap Eşleşmeleri
Château Preuillac

Château Preuillac

Yorum 1869 yılında, Fransız tarım sektörü tarafından "Domaine Şövalyesi" unvanıyla tanınan Edmond Addé, yüksek kaliteli üzüm çeşitlerinin seçimi ve Château Preuillac şarap bağının geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır. 1879'dan itibaren, şarap bağı birçok madalya ve ödül kazanmaktadır. 1932 yılında, o yıl oluşturulan Crus Bourgeois sıralamasına dahil edilmiştir. Raymond Bouët, şarap bağında büyük bir yeniden organizasyon başlatmış, 1975 yılında hizmete giren bir şarap mahzeni ve yer altı mahzeni inşa etmiştir. 18. yüzyıl tarzını benimseyen 200 m2'lik yer altı mahzeni, Médoc appellation'ında benzersiz bir yapı haline gelmiştir. Mau ve Dirkzwager aileleri, 1998 yılında mülkü başarıyla satın almıştır. Tüm mahzende ve şarap bağında önemli yenileme çalışmaları yapılmış, bu da Château Preuillac'ın parlamasına ve hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmuştur. Üzüm Çeşitleri: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%) Üretici: Mau Ailesi, Lesparre (33340) Formatlar ve Ambalajlar: Şişe (75cl) - 6'lı Karton - 2015
Château Gaudin

Château Gaudin

Yorum Château Gaudin, 1901 yılından beri bir aile mülküdür. O dönemde 4 hektar olan bu mülk, ardışık 3 nesil sayesinde bugün 11 hektar muhteşem bağa sahiptir ve bu bağların ortalama yaşı 40'tır. Château Gaudin, Gironde'deki Médoc bölgesinde, Pauillac'ta yer almaktadır. Bu bağ, Saint-Lambert köyünün çakıllı yamaçlarında yer aldığı için oldukça ayrıcalıklı bir konuma sahiptir ve prestijli şarap bağlarıyla çevrilidir. Tadım Château Gaudin'in burbuğu ince, güçlü ve karmaşıktır; kırmızı ve siyah meyveler, ardından vanilya ve deri notaları gelir, en sonunda ise olgunlaşma notalarına (baharatlar, meyan kökü, vanilya ve meşe) yer açar. Ağızda, bu şarabın hacmi etkileyicidir. İlk tadım yumuşak ve güçlüdür, malzeme yavaş yavaş ortaya çıkar, derin, çok ince, güçlü ve aynı zamanda dolgun bir yapıya sahiptir; tanenler nadir bir zarafetle, sağlam, ince ve taklit edilemez bir dokuya sahiptir. Üzümler: Cabernet Sauvignon ( %70), Merlot ( %30) Üretici: Pauillac'taki Capdevielle Ailesi (33250) Formatlar ve ambalajlar: Şişe (75cl) - 12'li karton - 2017
Böğürtlen - KIRMIZI MEYVELER

Böğürtlen - KIRMIZI MEYVELER

İçindekiler ve alerjenler: Frambuaz, şeker, limon suyu, jelatin: elma pektinleri. 100g için ortalama besin değerleri Enerji 985/232 kJ kcal Yağ < 0.5 g Bunlardan doymuş yağ asitleri < 0.1 g Karbonhidrat 55 g Bunlardan şekerler 54 g Protein 0.9 g Tuz 0.01 g Frambuaz reçeli, olgun ve sulu frambuazların özünü yakalayan lezzetli bir meyve reçelidir. Bu canlı ve lezzetli reçel, bu nefis meyvelerin tatlı ve hafif ekşi özelliklerini kutlar. Ağırlık: 335g SKU: 3 455 149 000 294
BORDEAUX - KIRMIZI ŞARAP

BORDEAUX - KIRMIZI ŞARAP

CHÂTEAU DES BOUHETS 2016 %12,50 75 cl
Gentiana Yaban Mersini - KIRMIZI MEYVELER

Gentiana Yaban Mersini - KIRMIZI MEYVELER

İçeriğinde %2'den az alkol bulunur. Myrtille Gentiane reçeli, yaban ve zarafetin büyüleyici bir birleşimidir; yaban mersinlerinin cesur ve tatlı tadını, gentiana kökünün ince ve topraksı notalarıyla harmanlar. Bu eşsiz ve sofistike reçel, tatların bir araya getirilmesindeki ustalığı sergileyerek, ağızda bir tat senfonisi sunan bir sürülebilir ürün ortaya çıkarır.
Pouilly-Fuissé - Beyaz Şarap

Pouilly-Fuissé - Beyaz Şarap

PAUL-HENRI LACROIX %13,00 2017 75 cl
BORDEAUX - KIRMIZI ŞARAP

BORDEAUX - KIRMIZI ŞARAP

Blaye Côtes De Bordeaux Château Mazerolles Les Trois 14,00% 75 cl 2018
BURGONDI ŞARDONE - BEYAZ ŞARAP

BURGONDI ŞARDONE - BEYAZ ŞARAP

DOMAINE DE LA TASSEE D'OR %13,00 2016 75 cl
Burgonya Şarapları - Beyaz

Burgonya Şarapları - Beyaz

Bağ: Bourgogne'nin tam güneyinde, Beaujolais ile sınırda, appellasyonun alanı köyün alanını aşmaktadır. Saint-Vérand köyü bir "d" harfi taşırken, appellasyon bunu taşımamaktadır çünkü altı köyde toplanmaktadır. 1971'de kurulmuştur, Mâconnais bölgesinde verilen sonuncu appellasyonun öncesindedir. Şarapçılık: Toprak: Jura kireçtaşı, Côte-d'Or'un kireçtaşı katmanlarını uzatır, Chardonnay için idealdir. Ekim yoğunluğu: 8.500 bitki/hektar. Budama: Guyot. Hasat: Manuel Verim: 55 ila 65 hls/ha, üzümlerin terroirimizin nüanslarını ortaya çıkarmasına olanak tanır. Şarap yapımı: Meyveyi korumak için çok yavaş presleme. Son presin suları tutulmaz. Olgunlaştırma: 6 ila 8 ay boyunca tankta. Süreç boyunca, kararlar esasen tadım sonuçlarına göre alınmaktadır. Bu veriler, doğal olarak teknik analizlerle tamamlanmaktadır. Tüm şaraplar için olduğu gibi.